Bag om bloggen Seniortiden
Seniortiden - tiden hvor du går på pension venter lige om hjørnet
Bloggen Seniortiden opstod, da jeg selv gik på pension for nogle år siden.
Der er masser af unge kvinder, der blogger om børn, familie, livsstil, madlavning m.m., men jeg synes, at der manglede noget for min alder - noget, jeg kunne spejle mig i.
Pludselig var jeg fri af arbejdsmarkedet og havde ingen aftaler i kalenderen - og jeg stillede mig selv det spørgsmål - “Hvordan bruger jeg den nye tid bedst muligt? “
Her i mit univers kan du finde masser af motivation og inspiration til det gode seniorliv fra en helt almindelig senior i Danmark, som netop er på denne spændende rejse.
Endelig fri af arbejdsmarkedet
Du har sikkert glædet dig længe til den dag, hvor du ikke er afhængig af at gå på arbejde længere, hvor du kan sove længe om morgenen og have hele dagen for dig selv. Der er meget, der skal ordnes, som har ventet på, at der blev tid. Haven trænger, lejligheden trænger til maling, de mange billeder som ligger i skuffen skal sorteres og sættes i album.
Men hvordan er det så med al den ekstra tid?
Jeg giver dig inspiration til, hvordan du tilpasser dig overgangen fra at være på arbejdsmarkedet til tilværelsen som pensionist, og giver inspiration til, hvad du kan bruge den ekstra tid på.
De første par uger kan du “lege”, at du har ferie og tilpasse dig den nye tid og lade de indre batterier op - klar til at nyde et nyt kapitel i livet.
Praktiske ting
Der er også mange praktiske ting, der skal tages stilling til, når du forlader arbejdsmarkedet. Jeg har gjort mig nogle erfaringer med de udfordringer der opstår, når du bliver pensionist.
For det første skal du selv ansøge om at få din folkepension, som nu bliver din fremtidige indtægt. Folkepensionen består af et grundbeløb og et tillæg. Hvor meget du kan få, afhænger af dine økonomiske forhold. Her fandt jeg hurtigt ud af, at der meldte sig nogle spørgsmål omkring design af den fremtidige økonomi.
I hvilken rækkefølge skal du bruge pengene - for det er nemlig ikke ligegyldigt
Skal du lade dine private pensioner udbetale?
Skal du fortsætte dine livs- og ulykkesforsikringer?
Under alle omstændigheder vil jeg anbefale, at du søger rådgivning hos din bank eller for eksempel Ældresagen, hvis du er medlem her.
Så er det, at det sker...
Jeg har også gjort nogle erfaringer på det menneskelige plan.
Det er jo dejligt at være inviteret til en festlighed og møder nye mennesker. Efter lidt small talk vender din bordherre sig mod dig og spørger: “Og hvad laver du så?”
Du føler måske pludselig et identitetstab, når du ikke har et lønnet arbejde længere, men skal sige “Jeg er pensionist”, selv om du slet ikke føler dig som pensionist - jeg følte mig ikke godt tilpas ved spørgsmålet.
Du skal finde en ny identitet, nu hvor du ikke længere er lærer, sekretær, pædagog, bogholder..... Du skal skabe en helt ny historie i seniortiden.
Det er det, som jeg har øvet mig på de senere år.
Følg med i næste indlæg om at skabe en ny historie i seniortiden.